Gáti Oszkár néhány évvel ezelőtt felhagyott a színészettel, Győrbe költözött, és temetőőrként kereste a kenyerét. A színész ismét új életet kezd.

Színészet után temetőőri állás, most pedig ismét színészet. Kemény éveket tudhat maga mögött Gáti Oszkár, aki 10 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy felhagy a színészettel. Győrbe költözött, és egy temetőben vállalt állást. Családjával évekig a temetőőri lakban éltek. 

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Három évvel ezelőtt saját színházat alapított a színész, ám az utolsó pillanatban be kellett zárni. Most Club70 néven ismét magánszínházat alapított, aminek anyagi hátterét ő fedezte.

"Szeptember 28-án, Pannonhalmán lesz az első előadásunk, és nagyon várom. Az érzéseimről még nehéz beszélni, majd ha túl leszek rajta, akkor tudok erről mit mondani. Most rohangálok, mint a mérgezett egér, vagy mint pók a falon. Három helyszínen játszunk majd. Pannonhalmán, itt, Győrben egy házban és annak a kertjében. Az lesz a szabadtéri színpad, de csak jövő nyártól. Ilyen még nincs Győrben, mármint lakásszínház, szóval azt gondoltam, hogy erre lesz igény" - mesélte a Blikknek Gáti Oszkár, akinek márciusban szűnt meg a temetőőri állása.

"El is kellett költöznünk onnan, pedig szerettem ott lakni. Hiányzik a temető csendje. Most egy nagyon forgalmas utcában lakunk, nehezen viselem a zajt. Az éjszakáim nagy része azzal telik, hogy számolom az autókat, amelyek elmennek a ház előtt."

Gáti Oszkárnak búcsúznia kell a színházától és a másodállásától is
Kénytelen volt bezárni győri színházát Gáti Oszkár, ám nemcsak ettől, de a másodállásától, a temetőgondnokságtól is búcsúznia kell.