Hajós szakértők állítják, hazudott a Viking Sigyn ukrán kapitánya

Forrás: MTI/Mónus Márton -
Viking Sigyn Hableány kapitány Dunai hajóbaleset Jurij C.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, mi áll a Viking Sigyn ukrán kapitányának vallomásában. Szakértők szerint Jurij C. nem mondott igazat.

A Ripost birtokába jutott egy részlet a Viking Sigyn ukrán kapitányának vallomásából. Jurij C. így emlékezett vissza az ominózus estére, amikor a hajó maga alá gyűrte a jóval kisebb Hableányt.

A balesetben érintett hajót egy darabig láttam. Jobb oldalról előzött minket (...) A kis hajó 5-6 méterre volt tőlünk. Ez nagyon közeli távolság. A kishajót a fentiek után nem figyeltem, ekkor láttam utoljára a hajót. Ezt követően nem figyeltem, mert a hidat figyeltem, hogy rendben átmenjünk alatta.”

A Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya Forrás: MTI/Mónus Márton

A lap azonban megkeresett néhány hajózási szakértőt, akik jelentették, a kapitány vallomásában nem mondott igazat. Szerintük a Hableány az elmondottnál korábban, még a Parlamentnél megelőzte a Vikinget, ráadásul bal oldalról. Mire a Margit hídhoz értek, a Viking már gyorsított, a Hableány pedig lassított, és Jurij C. nem értesítette előzési szándékáról a másik hajó kapitányát.

Beismerte tettét a nyíregyházi kettős emberöléssel gyanúsított férfihttp://www.life.hu/news/20190827-beismerte-tettet-a-nyiregyhazi-kettos-emberolessel-gyanusitott-ferfi.htmlBeismerő vallomást tett a rendőrségen az a 42 éves nyíregyházi férfi, aki hétfőn lelőtt két embert a nyírségi megyeszékhelyen - közölte a rendőrség honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.News--Budai családirtás: kiderült, miért ölt az apahttp://www.life.hu/news/20190827-budai-csaladirtas-kiderult-miert-olt-az-apa.htmlNégyéves kisfiát, élettársát, és a kutyáját is megölte S . Levente, a Zöldlomb utcai családirtó, majd magával is végzett. Azt gondolta, hogy párja megcsalja.News--Súlyos erdőtüzek pusztítanak Szumátrán és Borneónhttp://www.life.hu/news/20190827-sulyos-erdotuzek-pusztitanak-szumatran-es-borneon.htmlSúlyos erdő- és bozóttüzek pusztítanak az indonéziai Szumátrán és Borneón, több mint nyolcezer ember és 34 helikopter végzi az oltásukat - közölte kedden az országos katasztrófavédelmi hivatal szóvivője. News--Földönkívülit fedezett fel az ultrahangfelvételen egy párhttp://www.life.hu/news/20190827-foldonkivulit-fedezett-fel-az-ultrahangfelvetelen-egy-par.htmlEgy földönkívüli tűnt fel az ultrahangfotón, amikor a leendő szülők vizsgálatra mentek. NewsOrigoKonvojbaleset – Halálos áldozata is van az M7-esen történt balesetnekhttp://www.life.hu/news/20190826-konvojbaleset-halalos-aldozata-is-van-az-m7esen-tortent-balesetnek.htmlHalálos áldozata is van a hétfő délelőtti, az M7-es autópályán történt katonaikonvoj-balesetnek – mondta a honvédelmi miniszter rendkívüli sajtótájékoztatóján Budapesten. News--Egy kutató bebizonyította, hogy a fák énekelnekhttp://www.life.hu/news/20190825-egy-kutato-bebizonyitotta-hogy-a-fak-enekelnek.htmlNico Georis amerikai "növényzenész" bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a növények bizony énekelnek - írja a Bors. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.