35 évet ült ártatlanul egy gyilkosságért elítélt nő Amerikában

gyilkosság ártatlan börtön rab elítélt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nemrég elvégzett DNS-vizsgálat során kiderült, hogy 35 évet ült ártatlanul a börtönben egy amerikai nő, nem ő követte el a gyilkosságot.

1976-ban Nevadában megöltek egy diáklányt, és a gyilkossággal Cathy Woodsot gyanúsították. A nő akkor pszichiátriai beteg volt, és beismerte a bűntényt, de utólag a védői azt mondják, a vallomást csak kikényszerítették belőle.

A kép csak illusztráció Fotó: Hirling Bálint - Origo

Woods 35 évet ült börtönben, mire a nyomozóknak sikerült megtalálniuk a bizonyítékot: a DNS-teszt elárulta, nem ő követte el a bűncselekményt. Egy cigicsikken keresztül bebizonyosodott, hogy az igazi tettes egy sorozatgyilkos volt.

A most 68 éves nőnek hárommillió dolláros kártérítést ítéltek meg. A Sky News azt írja, ő a leghosszabb ideig alaptalanul rács mögött ülő női elítélt.

Nem tudta elfogadni a kisfia halálát: 25 évig élt együtt a múmiával Arányi Lajos patológushttp://www.life.hu/news/20190830-nem-tudta-elfogadni-kisfia-halalat-25-evig-elt-egyutt-a-mumiaval-aranyi-lajos-patologus.html25 évig élt együtt a fia múmiájával Arányi Lajos patológus. NewsOrigoBaleset történt az M5-ösön, torlódás alakult kihttp://www.life.hu/news/20190830-baleset-tortent-az-m5oson-torlodas-alakult-ki.htmlJelentős torlódás alakult ki péntek délelőtt az M5-ös autópályán Budapest felé, a 19. kilométernél baleset miatt - közölte a rendőrség a honlapján. NewsOrigoÍgy jelzik a borok a klímaváltozásthttp://www.life.hu/news/20190830-igy-jelzik-a-borok-a-klimavaltozast.htmlA burgundi borok jó jelzői egy francia tanulmány szerint a klímaváltozásnak, ugyanis átlagosan 13 nappal korábban kezdődik a szüret a kelet-franciaországi régióban 1988 óta, mint az előző hat évszázadban. NewsOrigoMozgássérült koldust raboltak ki Egerbenhttp://www.life.hu/news/20190830-mozgasserult-koldust-raboltak-ki-egerben.htmlMozgássérült koldust rabolt ki fényes nappal két visszaeső bűnöző Eger belvárosában, az aprópénzét is elvették - közölte a Heves Megyei Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel. News--Egy csapásra 50 lottómilliomos lett egy finn kisvárosbanhttp://www.life.hu/news/20190829-egy-csapasra-50-lottomilliomos-lett-egy-finn-kisvarosban-siilinj-rviban.htmlEgy finn kisváros ötvenfős lottózóközössége ütötte meg az Eurojackpot 90 millió eurós főnyereményét a múlt heti húzáson, szerencséjüket pénteken közösen ünneplik meg a 22 ezer fős Siilinjärvi lakosai. NewsThinkstockA szentendrei HÉV-en mutogatta magát egy férfihttp://www.life.hu/news/20190828-a-szentendrei-heven-mutogatta-magat-egy-ferfi.htmlEgy 64 éves férfi mutogatta magát fényes nappal a szentendrei HÉV-en. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.