Elhunyt Berendy Pál, a Vasas legsikeresebb labdarúgója

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál Vasas Berendy Pál foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvanhat évesen elhunyt Berendy Pál, a Vasas legsikeresebb labdarúgója.

A játékos haláláról hozzátartozói szerda reggel tájékoztatták az angyalföldi együttest.
A klub honlapján emlékeztetett: Berendy Pál játékosként ötször volt bajnok a Vasassal (1957, 1961, 1962, 1965, 1966), illetve Illovszky Rudolf vezetőedző segítőjeként még az 1977-es elsőségnek is tevékeny részese volt. Így a Vasas mind a hat bajnoki aranyérméből kivette a részét.

Elhunyt a Vasas legsikeresebb focistája Forrás: http://drpatrickomalley.com

Bár eleinte csatárként is játszott, mégis "kőkemény védőként" vonult be a köztudatba, pályafutása során 382 élvonalbeli és 24 válogatott mérkőzésen lépett pályára. A bajnoki aranyérmek mellett további sikereknek is részese volt: egyszer nyert Magyar Kupát, négyszer Közép-európai Kupát, illetve szerepelt a Bajnokcsapatok Európa Kupájában elődöntős csapatban.

Játékoskarrierjét követően edzőként is megfordult a Vasasban, amely munkásságát életműdíjjal ismerte el. Berendy Pál július ötödikén még ott volt az Illovszky Rudolf Stadion ünnepélyes átadóján.
A klub Berendy Pált a saját halottjának tekinti - írja az MTI.

Halálos baleset történt Nyíregyháza közelében http://www.life.hu/news/20190904-halalos-baleset-tortent-nyiregyhaza-kozeleben.htmlHalálos közúti baleset történt kedden késő este Nyíregyháza és Nagykálló között - tette közzé szerda reggel a rendőrség.News--A lájkok számának eltüntetésére készülhet a Facebookhttp://www.life.hu/news/20190903-a-lajkok-szamanak-eltuntetesere-keszulhet-a-facebook.htmlElrejtheti a lájkok számát a Facebook. News--A lájkok számának eltüntetésére készülhet a Facebookhttp://www.life.hu/news/20190903-a-lajkok-szamanak-eltuntetesere-keszulhet-a-facebook.htmlElrejtheti a lájkok számát a Facebook. News--Nyomravezetői díjat ajánlott fel a család a Hableány utolsó eltűntjének ügyébenhttp://www.life.hu/news/20190903-nyomravezetoi-dijat-ajanlott-fel-a-csalad-a-hableany-utolso-eltuntjenek-ugyeben.htmlEgymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a család a május végi dunai hajóbaleset utolsó eltűntjének ügyében - közölte a Koreai Köztársaság Nagykövetsége kedden az MTI-vel. NewsOrigoEladóvá vált Harry Potter eredeti szemüvege: majd 10 millió forintnak megfelelő dollárért bárki megvehetihttp://www.life.hu/news/20190903-eladova-valt-harry-potter-eredeti-szemuvegemajd-10-millio-forintnak-megfelelo-dollarert-barki.htmlEladóvá vált Harry Potter eredeti szemüvegkerete, amit Daniel Radcliffe viselt a forgatások alatt. News--Felfüggesztett börtönt kapott a kisbabáját megkínzó halásztelki asszonyhttp://www.life.hu/news/20190903-felfuggesztett-bortont-kapott-a-babajat-megkinzo-halasztelki-asszony.htmlFelfüggesztett börtönt kapott az a halásztelki nő, aki úgy megverte kisbabáját, hogy az maradandó fogyatékkal járó sérüléseket szenvedett. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.