Máté Péter 35 éve távozott az élők sorából, halála azonban nem tépte el a közte és Benkő László között húzódó köteléket. Gyerekkoruk óta ismerték egymást. 

Máté Péter 35 évvel ezelőtt távozott az élők sorából, halála sokakat megrendített, köztük Benkő Lászlót is, akivel gyerekkoruk óta jó barátok voltak. Az I. kerületben nőttek fel, a szoros kötelék pedig egész életükben, és még az énekes halála után is megmaradt. 

Máté Péter és Benkő László között szoros volt a barátságForrás: Fortepan/URBÁN TAMÁS

„Egymás melletti házban laktunk Máté Péterrel. Két ház volt, de ha egy ház lett volna, akkor is pont szomszédok vagyunk. Vele szemben lakott Márton Andris, aki színész lett. Haverok lettünk már a suli előtt, az udvaron, a Tabánban fociztunk. Aztán egy suliba jártunk, majd jöttek a házibulik, ahol mindketten folyton püföltük a zongorát. A zenetanárok szerettek, tudatosan foglalkoztak velünk. Kitaláltuk, hogy mi zenélünk, Márton Andris meg majd szaval, énekel" – mesélte a Borsnak Benkő.
"Ugyan felnőttként külön utakon folytatták a zenélést, el sosem szakadtak egymástól. „Volt, hogy hónapokig nem találkoztunk, amikor már komolyabban zenéltünk. (...) Mi koncerteket nyomtunk, Péter pedig kivételes tehetségű szólista volt. (...) A zene és a közös gyerekkor szoros kötelék volt közöttünk, amit halála sem tudott eltépni. A Krisztina körút 75. alatt áll egy emléktábla, a homlokzaton pedig egy elszakadt hangszalag a váratlan halálára utalva. Amikor átadták, én is mondtam beszédet. A családjával a mai napig tartom a kapcsolatot, a bátyjával rendszeresen találkozom" – mondta Benkő.