Tordy Gézának komoly elismerésben volt része a minap: a 3. Szinkronium díjátadó gálán életműdíjat kapott évtizedekig tartó, kimagasló munkásságáért. Az elismerésért járó trófeát azonban egy megbízott vette át. 

Tordy Géza egy elhúzódó betegség miatt nem tudott megjelenni a neves eseményen, ám a Borsnak később elárulta, egy ideje már kerüli a nyilvánosságot, nem szeret szerepelni. 

Budapest, 2011. november 25. Tordy Géza színművész, rendező, a Prima Primissima Díj jelöltje magyar színház- és filmművészet kategóriában. A felvétel a Tabánban készült. MTI Fotó: Kollányi PéterForrás: MTI/Kollányi Péter

"Egy csúnya megfázásom húzódik el, ezért nem tudtam átvenni személyesen ezt a rangos elismerést. A szinkronizálás évtizedekig kísérte az életemet. Rengeteg cseh és szovjet filmet szinkronizáltam, imádtam Gérard Philipe-nek adni a hangom, de egy-egy amerikai film is igazi szórakozás volt. Egyáltalán nem járok sehova, nem nagyon tudok már állni, nincs kedvem. Tizennyolc éves korom óta csinálom a színházat, úgy érzem, mostanra elég volt a színészet. Nagyon megváltozott a szakma és a színjátszás is" - mesélte Tordy Géza.

Tordy Géza: "Csak múltam van, nincs jelenem, sem jövőm"
Borús interjút adott a nemzet színésze, Tordy Géza: saját bevallása szerint már nem találják meg őt a szerepek, és bár korábban is zárkózott volt, idősebb korára még inkább megkeseredett.