Két napon át vonszolta magát a földön egy balesetet szenvedett túrázó az északkelet-ausztráliai vadonban, mielőtt a mentőcsapatok kedd délután rátaláltak.

Az 54 éves Neil Parker a Brisbane-től 32 kilométerre nyugatra lévő Mount Nebo hegyen túrázott egyedül, amikor lezuhant egy hat méter magas vízesés tetejéről és eltörte a lábát, valamint a csuklóját.
"Rögtön arra gondoltam, hogy óriási bajban vagyok, mivel senki nem tudja, hogy merre járok" - mondta el szerdán az ausztrál férfi az újságíróknak a kórházi ágyából.

Az 54 éves Neil Parker egyedül indult túrázni a Mount Nebo hegyre (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

A tapasztalt túrázó először megpróbált a telefonján segítséget hívni, ám a készülék megsérült a zuhanáskor. Ezután elhatározta, hogy elvonszolja magát egy nagyjából 3 kilométerrel arrébb fekvő területre, amelyről úgy vélte, hogy a kereső- és mentőcsapatok ott nagyobb eséllyel rátalálnak.
Parker szerint a nála lévő fájdalomcsillapítók és fehérjeszeletek segítettek neki átvészelni a fájdalmas és erőt próbáló két napot. Nagyjából egy-másfél métert tudtam haladni egyhuzamban, mielőtt meg kellett állnom pihenni" - idézte fel a férfi. Hozzátette: "ami gyalog 40 percembe került volna, azt a földön kúszva csaknem két nap alatt tudtam megtenni". Parkert végül egy mentőhelikopterről vették észre kedd délután és kórházba szállították - írja az MTI.