Az utcára kerülhetnek Terry Black gyerekei: úsznak az adósságban

Forrás: TV2 -
Terry Black adósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Terry Black végakarata szerint barátnője, Árvai Mónika neveli tovább Danit és Fannyt. Bár a fiú pár nap múlva nagykorú lesz, így lehetne testvére gondviselője, de Terry azt akarta, hogy inkább tanuljon tovább, alapozza meg az életét. 

"Apu asztalán pakoltuk az iratokat, akkor találta meg Fanny a tavaly márciusban írt végrendeletet, amiben csak rólunk van szó. Ismerjük és szeretjük Mónikát, de azt nem tudtuk, hogy apu azt akarta, hogy ő neveljen minket" – mondta a Blikknek Dani, aki szombaton lesz nagykorú, így lehetne testvére gondviselője, ehhez azonban fel kellene adnia tanulmányait és dolgoznia kellene.

"Erről szó sem lehet, nem hagyhatom, hogy tönkre tegye az életét, és ő is tovább akar tanulni" - nyilatkozta Árvai Mónika, aki elmondta, halála előtt őt hívta Terry.

Forrás: TV2

"A boncolási jegyzőkönyv szerint szeptember 16-án 14 óra 40 perckor halt meg. A hívást 10 perccel előtte kaptam tőle. Sajnos, nem tudtam felvenni" - mondta.

"Igaz, hogy fel kell adnom mindent otthon, de nem hagyhatom magukra a gyerekeket, akik még fel sem fogták igazán, milyen nagy a baj" - tette hozzá, ahogyan azt is, hogy a gyerekek még egyetlen euró gyorssegélyt sem kaptak az ottani gyámhivataltól. Kiderült az is, Terry 8 hónapja nem fizette a lakbért, és a bankszámláján sem maradt egy fillér sem.

"Október végén ki kell költözni, ha nem egyenlítik ki a gyerekek a 10 ezer eurós adósságot. Erre pedig nem sok esély van. Nagyon nagy szükség lenne segítségre, hogy a gyerekek ne kerüljenek az utcára" - nyilatkozta Mónika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.