Összeomlott egy híd Tajvan északi részén, egy lezuhanó olajszállító teherautó pedig három halászhajót összezúzott.

Tajvan északi részén összeomlott egy híd, egy teherautó lezuhant és három hajót összezúzott. Noha halálos áldozatokról nem érkezett hír, a tűzoltóság szerint az egyik hajóban, amelyikre a teherautó zuhant, hat ember bennrekedt, a Formosa TV nevű tajvani televíziós csatorna pedig arról tájékoztatott, hogy a hídon körülbelül öt ember volt az összeomlás pillanatában.
Tíz embert kórházba szállítottak, hatan közülük súlyos állapotban vannak. Az eltűntek keresésében - a tajvani haditengerészet emberei és egy katonai helikopter mellett - halászhajók is segítenek. 

Összeomlott egy híd Tajvanon, többen megsérültek - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

A baleset a Csendes-óceán partján fekvő Nanfankao településnél történt, egy nappal az után, hogy a Mitag tájfun végigsöpört az sziget egy részén. Egyelőre nem tudni, hogy a hétfői viharnak köze volt-e a hídomláshoz.

Az építmény 1998-ban azért épült az addig ott álló híd helyére, hogy nagyobb méretű halászhajók is átférjenek alatta, emellett pedig a környék turistalátványossága volt, miután ez volt az egyetlen acélból készült ívhíd az egész szigeten - írja az MTI.