Frontálisan összeütközöt egy kamion és egy kisbusz szombaton Romániában, az utóbbi időszak eddigi legsúlyosabb közlekedési balesetében 10-en meghaltak, heten megsérültek.

Súlyos közlekedési baleset történt Romániában: frontálisan ütközött egy kamion és egy kisbusz. A rendőrség tájékoztatása szerint a karambol a DN2A jelzésű úton történt Románia déli részén, Ialomita megyében.

Súlyos közelekdési balesetben 10 ember meghalt Romániában - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Ludmila Marina Dascalu, a Ialomita megyei rendőrség szóvivője elmondta, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a balesetet a kamion vezetője okozta, aki vélhetően elaludt a kormánynál, járműve pedig áthajtott a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött a kisbusszal.
Kilencen a helyszínen életüket vesztették, egy sérült pedig a mentőben halt meg. Mindkét gépkocsivezető meghalt, ami nehezíti az eset kivizsgálását - mondta a szóvivő.
A román sajtó szerint ez volt az idén az eddigi legsúlyosabb közúti baleset. Az Európai Unió tagországai közül Romániában történik az egyik legtöbb közlekedési baleset. Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint tavaly csaknem 1900-an vesztették életüket a közutakon, ami azt jelenti, hogy átlagban naponta öten haltak meg - írja az MTI.