Így váltsd ki az edzésed egy pohár vörösbor elfogyasztásával!

vörösbor egészség edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig azt gondoltad, csak kemény edzőtermi munkával érheted el az álomalakod, tévedtél. 

A kanadai kutatók arra jöttek rá ugyanis, hogy a vörösborban található rezveratrol nevű anyag olyan hatással van a szervezetre, mint egy kiadós edzés. Hozzájárul a szív egészségének megőrzéséhez, javítja a fizikai teljesítőképességet, növeli az izomerőt.-írja az egészségtér.

Bár amerikai túdósok közel tíz éven át vizsgálták a szőlő héjában található rezveratrol nevű anyagot, nem fedezték fel semmilyen pozitív hatását. Az amerikaiakkal ellentétben a kanadaiaknak sikerült bebizonyítaniuk, hogy egy pohár vörösbor fogyasztása után a fent említett három élettani hatás pozitív változása olyan mértékű, mint egy egy órás konditermi edzés után.

vörösbor borász bor kóstoló Forrás: Shutterstock

Ha tehát kimarad egy-egy edzés, elég felhörpintened egy pohár vörösbort, és élvezni, ahogy átjárja a testedet a csodaszerként emlegetett antioxidáns.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.