Így alakul ki az SMS-nyak: Zimány Linda is érintett benne

Zimány Linda okostelefon függőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mobilfüggőségéről vallott Zimány Linda.

A FEM3 Café egyik központi témája ma az úgynevezett SMS-nyak volt. Korunk egyik fő problémájának számít, a mobiltelefonok gyakori használatától könnyen gerincbetegség alakulhat ki az embereknél. A műsorban Zimány Linda kifejtette, bár ő még kevésbé érzi magán a negatív hatásokat, influencerként nagyon sok időt tölt okostelefonja nyomkodásával.

Elég ijesztő, mert nagyjából 6 órát töltök vele. De nincs SMS-nyakam. (...) Jelenleg még nem érzek fájdalmat, lehet, hogy azért, mert többféle testhelyzetben nyomkodom a telefonomat... De a derekam fáj és lehet, ez is a rossz testhelyzet miatt van. edzek sokat, ami szerintem sokat jelent."

Dr. Magyar Mátyás ortopéd-traumatológus elmagyarázta, pontosan hogyan is alakul ki az úgynevezett SMS-nyak.

Az ember egy állandó pozícióban tartja a fejét és ez a statikus tartás nem nagyon fekszik az izomzatnak és a vázrendszerünknek. (...) Megelőzni lehet a problémát, nyilván kezelni is lehet, de az egy hosszú folyamat. Ez a helyzet kinyírja a porckorongokat, és kialakul egy úgynevezett fáradásos sérülés."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.