Idős emberek kifosztásáért 12 év fegyházra ítéltek egy nőt

Forrás: AFP/Odilon Dimier -
bűncselekmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem jogerősen 12 év fegyházbüntetésre ítélt a Budapesti XVIII. és XIX. kerületi bíróság egy 43 éves nőt, aki idős korú, egyedül elő sértettek kifosztására, kirablására "specializálódott" - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a vádlott - aki más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti - 2013 és 2015 között ismeretlen társaival követte el a bűncselekményeket. A nő az idősek bizalmába férkőzött, azt színlelte, hogy a sértettel vagy korábban elhunyt hozzátartozójával jó ismeretségben állt. Bekéredzkedett az idős emberek otthonába, ahonnan pénzt és értéktárgyakat szerzett.

Forrás: AFP/Odilon Dimier

Előfordult, hogy az elektromos művek vagy a családsegítő szolgálat munkatársának adta ki magát, de olyan eset is történt, amikor társaival elkábította az egyedül élő sértettet és így követte el a bűncselekményt. Máskor kávéfőzés ürügyén csalta ki a sértetteket a konyhába, amíg társai értékeket tulajdonítottak el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították és elfogták a nőt. Ellene a XVIII. és XIX. kerületi ügyészség több rendbeli rablás, kifosztás és lopás miatt emelt vádat. A bíróság a legtöbb vádpontban bűnösnek mondta ki a nőt, és különös visszaesőként 12 év fegyházbüntetésre ítélte, a közügyek gyakorlásától is eltiltotta 10 évre.

Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyész a vádlott terhére, a részfelmentések miatt, a nő és védője felmentésért jelentett be fellebbezést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.