Újabb melegrekord dőlt meg: Dombegyházán több mint 28 fokot mértek

időjárás október melegrekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét megdőltek a napi melegrekordok, szerdán a Békés megyei Dombegyházán 28,2 fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Azt írták: ez már sorozatban a negyedik rekorddöntő nap.

Szerda hajnalban megdőlt a legmagasabb minimumhőmérséklet országos és egyben fővárosi rekordja. Mostanáig október 23-án 2013-ban Pestszentlőrincen volt a legenyhébb a hajnal, akkor 16,3 Celsius-fokot mértek. Most viszont a fővárosi János-hegyen a leghidegebb órákban is mindössze 16,5 fokig hűlt le a levegő.

Forrás: MTI/Mónus Márton

A fővárosi maximumhőmérsékleti rekord mostanáig 24,9 fok volt, ezt szintén 2013-ban Pestszentlőrincen regisztrálták. Most Újpesten másfél fokkal melegebb volt, 26,4 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az eddigi országos melegrekord ezen a napon szintén 2013-as volt, akkor Baján 27,3 fokot mértek. Az új rekord a Békés megyei Dombegyházáé, ott szerdán 28,2 fokig melegedett fel a levegő.
Az előrejelzés szerint a hétvégén mérséklődik kissé a meleg, majd jövő hétfőn egy markáns hidegfront hoz mintegy 15 fokos lehűlést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.