Nemes gesztus:taxisok segítenek az rászorulóknak kijutni a temetőbe

Forrás: Shuttertock / Készítette: Ivakoleva -
rászorulók mindenszentek taxi halottak napja taxis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November első két napja a halottakról való megemlékezésről szól. Mindenszentekkor emberek milliói látogatják meg szeretteik sírhelyét, rendbe teszik azokat, feldíszítik virággal, és gyertyát gyújtanak a halottak üdvéért. 

Ebben az időszakban fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a közutakon és a temetők környékén, a rendőrség a polgárőrséggel közösen országszerte segíti a temetőkbe látogatók közlekedését.

A fővárosban halottak napján, sőt már az azt megelőző időszakban is rendkívüli járatokat indít a BKK, emellett nagyobb kapacitással közlekednek a sírkertet is érintő járatok.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy aki teheti, hétvége helyett inkább hétköznap látogasson ki a temetőbe, hiszen akkor várhatóan kevesebben lesznek, és kisebb lesz a forgalom a közutakon. Különösen vigyázni kell ilyenkor az idős, mozgáskorlátozott emberekre, akik sokkal nehezebben közlekednek, és sokszor segítségre szorulnak.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Rájuk gondoltak azok a taxisok, akik felajánlották, hogy ingyen elszállítják a temetőbe mindenszentek, illetve halottak napján az idős, mozgásukban korlátozott megemlékezőket.

„A 84 éves nagymamám csípőcsonttörést szenvedett, emiatt nehezen mozog. Látva, milyen nehéz neki, hogy a 33 éve elhunyt nagypapámhoz és a szeretteihez nem tud kimenni halottak napján a temetőbe,

arra gondoltam, több idős, beteg embernek is fájhat a szíve, hogy nincs segítsége és egyedül nem tud kimenni a halottaihoz"

– mondta el a ripost-nak Bajnai Gergő taxisofőr. Ő november 1-jén Üllőn segít kijutni a temetőkbe, illetve haza a rászorulóknak.

Forrás: MTI/Komka Péter

Tökölön Bognár Ferenc ajánlotta fel szolgálatait.

„Tavaly egy idős bácsit vittem ki a temetőbe, rendelésre. Láttam, hogy nagyon kevés pénze van, ezért mondtam neki, hogy elengedem a fuvardíjat"

– idézi fel a taxis, aki idén két napot ajánl fel az idősek megsegítésére.

„Egy évben egy nap bele kell, hogy férjen"

– mondta vidáman a ripost-nak Sziklai Tamás csepeli taxis.

„A kerületben élő idős, nehezen mozgó embereknek segítek, hogy kényelmesen eljussanak elhunyt szeretteikhez a temetőbe. Nekem is van olyan ismerősöm, aki nehezen mozog, nem tud busszal közlekedni és nincs segítsége. Tudom, mennyire fontos nekik, hogy kilátogassanak a temetőbe, jó érzés, hogy ehhez hozzásegíthetem őket."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.