Terry Black végakarata számos melléklettel és szerződéssel lett ellátva, sőt, kilenc embernek külön levelet is rejt a végrendelet.

Tavaly keresett meg és adott megbízást Terry a végakaratának és a függőben lévő ügyeinek a végrehajtására, temetésével kapcsolatos instrukcióinak a betartatására. Minden mozzanatot pontosan eltervezett és leírt, azt mondta: „Ez lesz az utolsó fellépésem!" - árulta el a Blikknek Tóth Csaba civil jogvédő.

A síron túli üzeneteket - kilenc barátjának - az előadóművész végakaratának végrehajtója olvassa fel Terry Black zártkörű búcsúztatóján.

"Ezeknek a tartalmát a kápolnában, a megnevezett „szűk, családi körben" kell felolvasnom. Az elhunyt előre megírta a halotti beszédét, és külön szól majd a hozzá legközelebb állókhoz személyes levelein keresztül. Néhányat a rendelkezése szerint, felolvasás után azonnal meg kell semmisíteni."

Terry Black a síron túlról üzent barátainakForrás: RTLKLUB/Sajtóklub

Terry Black végakaratában arra kérte, hogy temetésére színes ruhában, virág nélkül érkezzenek a meghívottak, és csak bizonyos embereknek engedte meg, hogy fotót vagy videót készíthessenek.

A virágokra, koszorúkra szánt pénzt a kérésére egy urnába lehet bedobni, és az összegyűlt összeget az általa egy évvel ezelőtt megjelölt állatmenhelynek továbbítjuk. Arról is rendelkezett, hogy az urnáját a fia vigye a szertartásra, ahol cigányzene szóljon, de édesanyja zsidó származása miatt ennek megfelelő ima is hangozzék el. Terry Black hamvait a szertartás után az édesanyjáéval együtt kell visszaadni a Teremtőnek. Ez a feladat Danira vár, húga és további négy személy jelenlétében az egykori bárja közelében szórják majd a Dunába poraikat" - mesélte Tóth Csaba.