Visszakapta a vonaton felejtett 310 éves hegedűjét Stephen Morris zenész

Forrás: Pexels/Pixabay -
hegedű vonat Stephen Morris
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
310 éves, 250 ezer font (95 millió forint) értékű hegedűjét felejtette két hete egy londoni vonaton Stephen Morris zenész: ez lett a történet vége. 

A hivatásos hegedűművész hangszerével együtt a kerékpárját is a vonaton hagyta, amikor London déli részén leszáll két héttel ezelőtt. A 310 éves 250 ezer font (95 millió forint) értékű hegedű azonban csodák csodájára visszatalált a gazdájához.

A BBC híradása szerint "titkos tárgyalások után" kapta vissza az értékes hangszert, mely azoknak a ritka hegedűknek volt egyike, melyeket David Tecchler hangszerkészítő 1709-ben alkotott.
Az átadás London Beckenham negyedének egy parkolójában történt, civil ruhás rendőrök kísérték figyelemmel.

Visszakapta 310 éves hegedűjét - Képünk illusztráció Forrás: Pexels/Pixabay

A férfi, aki a vonatról magával vitte a hegedűt, sajnálta, amit tett és bocsánatot kért.
Miután a brit közlekedési rendőrség közzétette a gyanúsítottról készült videófelvételeket, Morris Twitter-üzenetet kapott és megbeszélték, hogy pénteken átveheti a hangszert.

Morris elmondta, hogy a hegedű és vonók érintetlenek voltak, a dolgok "nem alakulhattak volna kedvezőbben".


David Tecchler a híres 17. századi római hegedűkészítő iskola tagja volt, az intézmény vezető hegedű- és csellókészítő mestereként tartották számon - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.