310 éves, 250 ezer font (95 millió forint) értékű hegedűjét felejtette két hete egy londoni vonaton Stephen Morris zenész: ez lett a történet vége. 

A hivatásos hegedűművész hangszerével együtt a kerékpárját is a vonaton hagyta, amikor London déli részén leszáll két héttel ezelőtt. A 310 éves 250 ezer font (95 millió forint) értékű hegedű azonban csodák csodájára visszatalált a gazdájához. 

A BBC híradása szerint "titkos tárgyalások után" kapta vissza az értékes hangszert, mely azoknak a ritka hegedűknek volt egyike, melyeket David Tecchler hangszerkészítő 1709-ben alkotott.
Az átadás London Beckenham negyedének egy parkolójában történt, civil ruhás rendőrök kísérték figyelemmel.

Visszakapta 310 éves hegedűjét - Képünk illusztrációForrás: Pexels/Pixabay

A férfi, aki a vonatról magával vitte a hegedűt, sajnálta, amit tett és bocsánatot kért.
Miután a brit közlekedési rendőrség közzétette a gyanúsítottról készült videófelvételeket, Morris Twitter-üzenetet kapott és megbeszélték, hogy pénteken átveheti a hangszert. Morris elmondta, hogy a hegedű és vonók érintetlenek voltak, a dolgok "nem alakulhattak volna kedvezőbben".
David Tecchler a híres 17. századi római hegedűkészítő iskola tagja volt, az intézmény vezető hegedű- és csellókészítő mestereként tartották számon - írja az MTI.