Időjárás: a hétvégén is borús idő lesz

Forrás: MTI/Honéczy Barnabás -
borús idő hétvége időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégén is jellemzően borús lesz az idő, vasárnap többfelé várható eső is. A hőmérsékletben nagy lesz az eltérés, néhol 10 fok körül alakulnak a maximumok, másutt akár 20 fok is lehet.  

Pénteken elsősorban a Dunántúlon nagy területen egész nap megmaradhat a köd. Összességében csak kevés napsütés lehet, az is főként az ország középső harmadában. Estig érdemi csapadék nem lesz, de a ködös részeken szitálás, a keleti határvidéken pedig gyenge eső is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8, a legmagasabb hőmérséklet 10-17 fok között valószínű.

Borús idő lesz a hétvégén is Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Szombaton reggelre kialakulnak ködfoltok. Napközben a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan várható eső, zápor: délelőtt inkább a Dunántúlon, majd estefelé elsősorban az Alföldön. A minimumhőmérséklet 4-11, a maximumhőmérséklet többnyire 14-20 fok között alakul, de a Kisalföldön helyenként csupán 12-13 fok valószínű.

Vasárnap többfelé várható eső, zápor, keleten és középen akár zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 4-11 fok lesz. Napközben 8-18 fokig melegszik a levegő, kelet felé lesz melegebb - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.