Stroke-ot kapott Catherine Deneuve, kórházban ápolják

Forrás:Britta Pedersen/DPA -
Catherine Deneuve stroke kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Le Parisien című napilap értesülései szerint Catherine Deneuve a szerdára virradó éjjelen rosszul lett és kórházba szállították. Az első információk arról szóltak, hogy állapota súlyos, most azonban az ügynöke is megszólalt. 

"Nagyon korlátozott és így visszafordítható érkatasztrófa" áldozata lett Catherine Deneuve. "Ischemiás érkatasztarófát szenvedett. Szerencsére nincsen semmilyen mozgási zavara, csak néhány nap pihenésre van szüksége" - fogalmazott a színésznő ügynöke, ennél részletesebben azonban sem ő, sem a család nem nyilatkozot.. Annyi biztos, hogy jelenleg is kórházban ápolják a színésznőt.

Catherine Deneuve a 67. Berlini Filmfesztiválon Forrás:Britta Pedersen/DPA

A legkevésbé súlyos esetben a filmsztárnál átmeneti keringési zavar (tranziens iszkémiás attak – TIA) lépett fel, amely az agyi érkatasztrófa enyhébb és átmeneti formája, s amelyet – a stroke-hoz hasonlóan – a vérkeringés leállása okoz, de a rövid ideg tartó tünetek maradéktalanul eltűnnek. Ugyanakkor a TIA is sürgős ellátást igényel, mert jelentősen növeli a következő napokban az agyvérzés kockázatát.

Catherine Deneuve az elmúlt hetekben folyamatosan dolgozott, a hét elején Emmanuelle Bercot francia filmszínésznő De son vivant című új filmjében forgatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.