Örökbefogadott egy óvodát Sebestyéb Balázs. Követőit is a segítségnyújtásra buzdítja.

A népszerű rádiós-műsorvezető is csatlakozott a Fogadj örökbe egy óvodát programhoz, követőit is erre buzdítja. A tévés nagyon jó kezdeményezésnek tartja ezt a törekvést, amiről Facebook bejegyzésében hosszasan mesélt.

sebestyén balázsForrás: rtlklub.sajtoklub.tv

"Egy nagyon jó kezdeményezéshez csatlakoztam és arra szeretnélek kérni Benneteket, hogy ha tudtok akkor csatlakozzatok ti is! Beszéltünk pár héttel ezelőtt a rádióban a Fogadj örökbe egy ovit kezdeményezésről, ami egy elképesztően jó dolog.Én a Taktabáji Kék Ibolya Óvodát fogadtam örökbe, ahova 30 gyerek jár. A kicsik nagyon nehéz szociális körülmények között élnek, 27 gyerek halmozottan hátrányos helyzetű, félkomfortos, vagy komfort nélküli házakban él, jellemzően nagyon ingerszegény környezetben, emiatt gyakran mozgásuk, beszédük is fejlesztésre szorul. Az óvodapedagógusok nemcsak tanítják, nevelik őket, de igyekeznek olyan élményekhez juttatni a kicsiket, amiket a szülők általában nem tudnak biztosítani számukra. A településen élők olyan nehéz körülmények között élnek, hogy a gyerekeknek általában nincs váltóruhájuk, váltócipőjük, de még a tisztasági felszerelés beszerzése -fogkefe, WC papír- is problémát jelent a szülők számára.

Nem azért írom le hogy kérkedjek vele, hanem azért hogy lássátok, miket lehet küldeni, minek örülnek, mennyi mindenre szükségünk van és mekkora segítség az, ha úgy döntötök, szeretnétek segíteni! A gyerekek elképesztően cukik és örülnek mindennek, mert tényleg nagyon nehéz sorsuk van! Ha csatlakoznátok ti is, itt tudjátok megkeresni azt az óvodát, amit örökbe tudtok fogadni! Hajrá!" - írta bejegyzése mellé a népszerű rádiós-műsorvezető.