Bár megígérte, hogy többé nem vállalja el a Golden Globe-gála házigazdai szerepét, úgy tűnik Ricky Gervais brit komikus még utoljára levezényli a díjkiosztó ceremóniát januárban.

Az 58 éves színész ötödször lesz a műsor házigazdája. Gervais korábbi produkciói műsorvezetőként alaposan megosztották a közönséget. Sokaknak nem tetszett, ahogy a gálára meghívott sztárokat leckéztette, de a műsor tévés közvetítésének magas volt a nézettsége.

"Olyan ajánlatot kaptam, amit nem lehetett visszautasítani. De ez a legutolsó alkalom, hogy ezt csinálom, mulatságos este lesz" - mondta kedden Gervais. A háromszoros Golden Globe-díjas Gervaist sokan A hivatal című tévésorozat sztárjaként ismerik. Először 2010-ben vezette a Hollywoodban akkreditált újságírók szövetségének (HFPA) díjátadó gáláját. Egy évvel később jókora vihart kavart, amikor a ceremónián Johnny Depp és Angelina Jolie kárára viccelődött, akiket Az utazó című filmjükkel jelöltek Golden Globe-ra. A HFPA elnöke akkor le is szögezte, hogy Gervais nem lesz többé a gála házigazdája.

Ricky Gervais lesz a a Golden Globe-gála házigazdájaForrás: AFP/2015 Getty Images/Araya Diaz

A január 5-i ceremóniát közvetítő NBC Entertainment elnöke, Paul Teledgy szerint viszont Gervais visszatérése azt jelenti, hogy a nézők "meglepetésekkel teli estére" számíthatnak.

Gervais 2010-2012-ig egymást követő három alkalommal vezette a gálát, majd 2016-ban tért vissza újra. A 77. Golden Globe-díjátadó gálát szokás szerint a Beverly Hilton Hotelben rendezik meg január 5-én. A hollywoodi díjszezont indító ceremónián televíziós és filmes kategóriákban osztják ki az újságírószervezet díjait.

Idén a televíziós pályafutást elismerő Carol Burnett-díjat Ellen DeGeneres, a filmes életművet jutalmazó Cecil B. DeMille-díjat pedig Tom Hanks veheti át. Az idei gála házigazdája Andy Samberg és Sandra Oh volt, a tévés közvetítést 18,6 millió néző látta.