18 énekes emlékszik Fábián Julira egy közös dallal - Decemberben jön a róla szóló dokumentumfilm

dokumentumfilm emlékezés Fábián Juli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A decemberben bemutatásra kerülő Fábián Juli dokumentumfilm előfutáraként készült egy dal és a hozzá egy videoklip, amely egy különleges együttműködés eredménye: tizennyolc haza híresség fogott össze, hogy méltóképp állítsanak emléket az elhunyt énekesnőnek.

Szinte napra pontosan két évvel Fábián Juli halála után, 2019. december 15-én kerül bemutatásra Lévai Balázs "Like a Child" című dokumentumfilmje, amely Juli fájdalmasan rövid életét követi végig. A film dramaturgiai íve az énekesnő művésszé válását helyezi a középpontba, ennek a folyamatnak a kiemelt állomásait próbálja megragadni és körül járni a családtagok, az egykori tanárai és pályatársai segítségével.

Fábián Juli, emlékezés Forrás: Like a Child

A Julihoz közelállók visszaemlékezései és az archív felvételek mellett a film egyik különlegessége a közös dal, amelyet tizennyolc énekes ad elő - Juli rengeteg barátja: Palya Bea, Wolf Kati, Tóth Vera, Mező Misi, Freddie, Jónás Vera, Mujahid Zoli, Micheller Myrtill, Bolba Éva, Urbán Orsi, Gereben Zita, Péterffy Lili, Heincz Gábor 'Biga' és Molnár Emese; valamint a tavalyi Petőfi Zenei Díjátadón Juli javára visszalépett énekesnők: Rúzsa Magdi, Lábas Viki és Schoblocher Barbara. A dalt Szepesi Mátyás, a Konyha zenekar frontembere, Juli egykori zenésztársa, több zenekarának menedzsere (Fábián Juli & Zoohacker, Random Trip) írta.

"A dal szövegéhez Juli egy gyerekkori levele adta az ihletet, amit édesanyja osztott meg Facebook oldalán

(egy adománygyűjtő kampány során), amelyet Juli 10-11 éves korában írhatott, amiben az áll, hogy elment, nem mondja meg hová, de ne izguljunk." - mesélt a dal születéséről az énekes-dalszerző.

"Engem telibe talált a dalszöveg, mert pont azt a végtelenül egyszerű dolgot fogalmazza meg csodaszépen es giccsmentesen, hogy igazából Juli nem ment el.

A dal felvételekor is, mint bármikor, bárhol, ahol Juli szóba kerül, ugyanaz az érzés fog el: olyan erővel és szeretettel volt velünk, bennünk, mintha tényleg csak nem látnánk, de ugyanúgy itt állna mellettünk, velünk..."- mesélte Wolf Kati, énekesnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.