Kampány indul a nők elleni erőszak ellen

Forrás: Shutterstock -
kampány nők erőszak nők elleni erőszak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nők és gyermekek védelmében akciónap-sorozat kezdődik szombaton.

Szombaton indul a 16 akciónap a nők elleni erőszak ellen elnevezésű kampány, amelyet a Néma tanúk felvonulás nyit meg - közölte a Nők A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület az MTI-vel.

December 10-ig, az emberi jogok világnapjáig tartó programsorozat idején az érdeklődők többi között képzéseken, olvasókörökön, kerekasztal-beszélgetéseken és szakmai konferenciákon vehetnek részt. A kampány célja, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét a helyzet súlyosságára, buzdítsanak a szolidaritás kifejezésére az áldozatokkal, valamint emlékeztessék a döntéshozókat a felelősségükre - írták.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Hangsúlyozták, hogy az idei kampányban kiemelt figyelmet kap a gyerekek védelme is, mivel az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a gyerekek 36 százalékát érzelmileg, 23 százalékát fizikailag bántalmazzák, a lányok 18 százaléka pedig legalább egyszer szexuális erőszakot él át 18 éves kora előtt.

A 16 akciónapot minden évben november 25., a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja és december 10., az emberi jogok világnapja között szervezik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.