Rendhagyóan érzelmesre sikerült a Galambos Lajos büntetőperének idei utolsó tárgyalása – írja a Blikk.

Az ügyészek után a bíró is arról kérdezte a tatai Boglárka-lakópark gáztervezőjét, hogyan viselkedett a 30 milliós közüzemi csalással és vesztegetésével vádolt zenész, amikor tíz éve az építkezésre kilátogatott. A Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett mulatóssztár ma is fenntartja, hogy a nyolc cég tulajdonában lévő dupla ingatlannak nem ő a gazdája, így azért sem felel, hogy ott szabálytalan közüzemi vételezésre alkalmas helyzetet tártak fel a 2015-ös helyszíni szemle során.

"Nekem úgy tűnt, Galambos úr tulajdonosként ellenőrzi a munkálatokat" fogalmazott a gáztervező, és az építkezés kivitelezője úgy viselkedett, mintha Lajcsi megbízottként járt volna el.

Fotó: Polyák Attila - Origo

"Az volt a benyomásom, ez nem ennek a férfinak a vállalkozása, nem ő döntött. A kérdéseimre egy nap csúszással, e-mailben válaszolt szuperbulis címről."

-magyarázta a tanú.

"Azt tapasztalta, hogy Galambos úr tulajdonosként jár el?" – tette fel a kérdést dr. Vass László bíró, amikor is egyszerre ugrott fel Lajcsi és az ügyvédje.

"Hogyan kellett volna ezt tapasztalnia!? A bíró úr úgy kérdez a tanú alá, mintha tényekről volna szó, de ezek csak feltételezések...Ennek a lakóparknak kezdettől fogva a reklámarca vagyok, kíváncsi voltam, hogy készül az energiatakarékos fűtést biztosító, speciálisan szigetelt fal. Ezért voltam kint az építkezésen. Illető úr a produkciómban is dolgozott, ezért volt szuperbulis e-mail címe. A rendőrség segített a vallomás megírásában?"

– fortyogott Lajcsi, aki azzal zárta mondandóját, hogy a bíró nem viselkedik vele tisztességesen.

Nem ez volt az egyetlen érdekesség a mulatós sztár idei utolsó tárgyalásán, az ügy egyik kulcsszereplője, a harmadrendű vádlott, Csendes Csaba ugyanis betegség miatt nem tudott jelen lenni a tárgyaláson, ezért a bíró berekesztette a tárgyalást.

Lajcsinak legközelebb januárban kell újra a vádlottak padjára ülnie,