Furcsa ellentmondások a Katona József Színház szexuális zaklatási ügyében - Mit akarnak elhallgatni?

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
szexuális zaklatás Katona József Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány nappal ezelőtt került napvilágra hír, miszerint a Katona József Színház egyik dolgozóját szexuális zaklatás miatt menesztették. Azóta kiderült, hogy Gothár Péter rendezőről van szó, aki maga is kiadott egy közleményt az esetről. 

A színház és a rendező kommunkációja azonban cseppet sem összehangolt, és kínos ellentmondásokat rejt. A Katona közleményében például több esetről van szó, Gothár Péter azonban azt vallotta, csak egy munkatársnőjéhez közeledett nem megfelelő módon.

Katona József Színház Fotó: Adrián Zoltán - Origo

„A budapesti Katona József Színház vezetőségének tudomására jutott, hogy egy szerződéses munkatársa több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival" - állt a színház közelményében. A rendező pedig így fogalmazott: „Erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőhöz." A Ripost azt is megtudta, hogy a színészekkel titoktartási szerződést íratott alá a színház az ügy kapcsán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.