Vádat emeltek a mozsgói szociális otthonban történt bántalmazás ügyében.

A Szigetvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat két személlyel szemben, akik a szociális otthon lakóit bántalmazták – számolt be róla az ugyeszseg.hu.

A Baranya megyei szociális otthonban fogyatékkal élő személyekről gondoskodnak. A két vádlott az intézményben ápolói-gondozói feladatokat látott el.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock

A vád szerint a vádlottak egyike 2018 januárjában két gondozottat bántalmazott. Egyikük az esti lefekvés során nem találta a felsőruházatát, ezért a gondozó kiabálni kezdett vele, majd több alkalommal arcon ütötte. Ugyanezen időszakban egy másik gondozottat vitt fürdetni a vádlott, melynek során törölközővel és egy műanyag flakonnal többször megütötte a sértettet.

Az ügy másik vádlottja szintén 2018 januárjában fürdetett egy gondozottat, aki fogyatékossága folytán a vádlott felszólításainak nem tett eleget. Ekkor a gondozó dühösen kiabálni kezdett az ápolttal és több alkalommal megütötte.

A vádlottak cselekménye a közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény 1 - 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.