Esővel búcsúzik az ősz, hózáporokkal köszönt be a tél

eső időjárás ősz tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökön még akár plusz 15 fok is lehet, esőre számíthatunk, de fázni nem fogunk, a hétvégén azonban hidegfront tör be hazánkba, a jövő héten pedig már hózáporokra is fel kell készülni, egy szóval itt a tél. 

Szerda

Reggelre főleg az Alföldön képződhet sűrű köd (akár ködszitálással), mely csak lassan oszlik fel. Napközben beborul az ég, és késő délutántól nyugat felől elered az eső. A déli szél egyre inkább megerősödik. 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

Borongós időre számíthatunk több helyen ismétlődő esővel, záporesővel. 9 és 15 fok közé enyhül a levegő. A DNy-i szél ÉNy-ira fordul és megélénkül.

Péntek

Sokfelé lesz párás, foltokban ködös a reggel. Napközben marad a borús idő, de eső inkább csak északon, északkeleten fordul elő. Megerősödik az ÉNy-i szél. Egyelőre marad az enyhe idő: a maximum 10-11 fok körül alakul.

Szombat

Hidegfront okoz szélerősödést, futó záporokat (a hegyekben és északon már hózáporokat!). Délután valószínű több napsütés. 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet - erős lehűlés kezdődik.

Vasárnap

A gyengén fagyos reggelt követően napközben felhősödés kezdődik, de számottevő csapadék estig nem lesz. Már csak +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők - december első napja meghozza a téli időt, és a következő héten már hózáporok is várhatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.