Hatra emelkedett a halálos áldozatok száma az albániai földrengésben

Forrás: AFP/Gent Shkullaku -
földrengés halálos áldozat halott Albánia tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Földrengés rázta meg hajnalban Albániát, többen meghaltak.

Hatra emelkedett a kedd hajnali albániai földrengés halottainak a száma, a rengés miatt több lakóház is összeomlott, és sokan a romok alatt rekedtek - közölték reggel hatósági források, hozzátéve, hogy a sérültek száma meghaladhatja a 300-at is.

Az MTI azt írja, harminc év óta a legerősebb, 6,4-es földrengés rázta meg hajnali négy órakor a balkáni ország fővárosát és északnyugati részét, leginkább Durres tengerparti várost. Ogerta Manastirliu albániai egészségügyi miniszter azt mondta, körülbelül 300 embert szállítottak eddig kórházba, s ez a szám vélhetően nőni fog. Néhány órával korábban még 150-re becsülték a sérültek számát. A földrengés középpontja Tiranától 30 kilométerrel nyugatra, Thumana településnél volt, a környéken több helyről áramkimaradást jelentettek.

Földrengés Albaniában Forrás: AFP/Gent Shkullaku

A hatóságok nem sokkal a földrengés után utórengésekről is hírt adtak, és felszólították az érintett területek lakosait, hogy lehetőleg maradjanak a szabad ég alatt. Beszámolók szerint a földmozgást a Balkán több pontján észlelték, még az epicentrumtól csaknem 400 kilométerre lévő Boszniában, illetve a 700 kilométerre található Újvidéken, Szerbiában is.

Albániában gyakoriak a földmozgások, a legutóbbit két hónapja, szeptember végén jelentették, ugyanebből a térségből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.