Tovább emelkedett az albániai földrengés áldozatainak száma

Forrás: AFP/Gent Shkullaku -
földrengés halálos áldozat halott Albánia tragédia áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb halálos áldozatait találták meg az albániai földrengésnek.

Újabb 13 halálos áldozatát találták meg csütörtökre virradóan, csaknem 24 óra alatt a minapi albániai földrengésnek, így 40-re nőtt a számuk hivatalos közlések szerint - számolt be róla az MTI.

Durres tengerparti városban, amely az egyik legnagyobb kárt elszenvedő település, továbbra is kutatnak esetleges túlélők után. Mindazonáltal rohamosan fogy a remény, hogy élve találnak meg embereket a romok alatt. Szerdán, az éj leszállta után három holttestet találtak Durresben. A közeli Thumane városban hat halálos áldozatot találtak az éjjel, de itt már nem kutatnak tovább, mert nem látják értelmét. Eddig 46 embert hoztak ki élve a romok alól.

A 6,4-es erősségű kedd hajnali rengésnek és a több száz kisebb utórengésnek - amelyek között voltak 5-ösnél is erősebbek - több mint 650 sérültje van, közülük 10-nek az állapota súlyos. Még csütörtök délelőtt is voltak utórengések, és ezek hátráltatják a kutatást.

Földrengés Albániában Forrás: AFP/Gent Shkullaku

Mintegy 2100 ember még a katasztrófa utáni második éjszakát is sátorban töltötte, tartva újabb nagy rengéstől, pedig sok tengerparti szálloda lehetővé tette, hogy az otthonukat elvesztők vagy azok, akik félnek visszatérni házukba, megszállhassanak ott a mentés idején. Vannak olyan megrongálódott épületek, amelyekbe a visszaköltözést kifejezetten nem ajánlják a hatóságok, amíg statikusok meg nem vizsgálják.

A tiranai kormány azt ígérte, hogy jövőre minden otthonát elvesztő embernek megoldják a lakhatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.