Fertőző agyhártyagyulladásban halhatott meg egy kisbaba Borsodban

Forrás: Pixabay.com -
halál kisbaba fertőző agyhártyagyulladás Borsod-Abaúj Zemplén megye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elsődleges vizsgálatok szerint fertőző agyhártyagyulladásban halhatott meg egy 15 hónapos kisbaba a Borsod megyei Ricsén.

Magas lázza vitte orvoshoz kisfiát a Borsod megyei Ricsén élő anya. A 15 hónapos gyermek azonban a kapott csepp ellenére nem gyógyult, sőt egyre rosszabbul lett.

A 15 hónapos kisfiú az elsődleges vizsgálatok szerint fertőző agyhártyagyulladásban hunyt el - Képünk illusztráció Forrás: Pixabay.com

"Kedden délelőtt nagyon magas láza lett a kisfiamnak, azonnal elvittük a körzeti orvoshoz, ő azonban egy szemcseppet adott neki,annak ígéretével, hogy ettől hamarosan jobban lesz" - mondta az anya a Blikknek. Az orvos az anya állítása szerint azért ezt a kezelést adta a gyermeknek, mert a kisfiú nemrégiben kapta meg a bárányhimlő elleni védőoltást, nem akart antibiotikumot felírni, mert félő, hogy a a két hatóanyag gyengítené egymást.

Az agyhártyagyulladás tünetei pedig egy szakember számára is nehezen ismerhetők fel, könnyen összetéveszthetőek egy súlyosabb influenzával járó betegség ismertetőjeleivel.

A kisfiú állapotán nem javított a kezelés, véraláfutások jelentek meg rajta, és már felébreszteni is alig lehetett. Az anya ekkor hívta ki a mentőket, akik hiába küzdöttek a gyermek életéért. Az elsődleges vizsgálat szerint a kisfiú halálát fertőző agyhártyagyulladás okozta, amit a kórház a Tényeknek meg is erősített.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.