Az elsődleges vizsgálatok szerint fertőző agyhártyagyulladásban halhatott meg egy 15 hónapos kisbaba a Borsod megyei Ricsén.

Magas lázza vitte orvoshoz kisfiát a Borsod megyei Ricsén élő anya. A 15 hónapos gyermek azonban a kapott csepp ellenére nem gyógyult, sőt egyre rosszabbul lett. 

A 15 hónapos kisfiú az elsődleges vizsgálatok szerint fertőző agyhártyagyulladásban hunyt el - Képünk illusztrációForrás: Pixabay.com

"Kedden délelőtt nagyon magas láza lett a kisfiamnak, azonnal elvittük a körzeti orvoshoz, ő azonban egy szemcseppet adott neki,annak ígéretével, hogy ettől hamarosan jobban lesz" - mondta az anya a Blikknek. Az orvos az anya állítása szerint azért ezt a kezelést adta a gyermeknek, mert a kisfiú nemrégiben kapta meg a bárányhimlő elleni védőoltást, nem akart antibiotikumot felírni, mert félő, hogy a a két hatóanyag gyengítené egymást.

Az agyhártyagyulladás tünetei pedig egy szakember számára is nehezen ismerhetők fel, könnyen összetéveszthetőek egy súlyosabb influenzával járó betegség ismertetőjeleivel.

A kisfiú állapotán nem javított a kezelés, véraláfutások jelentek meg rajta, és már felébreszteni is alig lehetett. Az anya ekkor hívta ki a mentőket, akik hiába küzdöttek a gyermek életéért. Az elsődleges vizsgálat szerint a kisfiú halálát fertőző agyhártyagyulladás okozta, amit a kórház a Tényeknek meg is erősített.