Kenderesi Tamás elmesélte, hogy viselte családja a zaklatási ügyét

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
úszó ügy Kenderesi Tamás zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kenderesi Tamást szexuális zaklatónak titulálták egy pontatlan fordítás miatt, de ő nem elfelejteni akarja a történteket, inkább okulni belőlük. Az úszó a Storynak mesélt a történtekről, és arról, hogy viselte családja az üggyel járó meghurcoltatást.

Ha Kenderesi Tamás nevét halljuk, először a sajtburesz szó, aztán az jut eszünkbe, hogy a kölyökképű úszó a 2016-os riói olimpián alig 26 századdal maradt le a legyőzhetetlen Michael Phelps mögött, és szerzett bronzérmet 200 méter pillangón.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy Olympic Day!!

Kenderesi Tamás (@tamaskenderesi) által megosztott bejegyzés,

Tominak az elmúlt hónapokban azonban szembe kellett néznie azzal a ténnyel, hogy lépten-nyomon szexuális zaklatóként emlegetik. Bár a meggondolatlan mozdulata miatt indult dél-koreai eljárásban sem volt szó ilyesmiről, csupán egy külföldi tudósító rosszul fordította le a rendőrségi jegyzőkönyvet...

"Lassan túlteszem magam az egészen, és próbálok az úszásra, a felkészülésemre koncentrálni. Nem akarom persze elfelejteni, ami történt, hisz tanulságokkal szolgál, másrészt pedig ha akarom, ha nem, az életem részévé vált."

-mondta Kenderesi, aki a Kvangdzsuban megrendezett világbajnokság utolsó napján került bajba.

"A Libertine nevű szórakozóhelyen összefutottam egy sportolótársammal, idővel azt mondtam neki, fogadjunk, hogy nem mer rápaskolni a piros bikinis táncoslányok valamelyikének a fenekére. Előbb csináljam én, biztatott, majd utána ő is.

Amikor elmentem az egyik lány mellett, kicsit megpaskoltam a hátsóját. Nem fogtam meg, nem másztam rá. "

A történtek után kidobók tessékelték ki Kenderesit a szórakozóhelyről, és ráhívták a rendőröket. Az úszó ekkor fogta fel, hogy ebből komolyabb ügy kerekedhet.

Kenderesi 12 órán át a rendőrségen volt, hiszen szinte senki nem beszélt angolul, aztán egy 77 éves fordító tanárnak köszönhetően elkészült a vallomása.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Úgy menekítettek ki, ahogy a filmekeben a politikusokat szokták.

A tolmácsot útközben arról tájékoztatta a rendőrség, hogy másnap nem hagyhatom el az országot, egy magasabb rangú ügyészhez került az ügy, emiatt 7-10 napot még Szöulban kell maradnom."

Az úszót végül négy nap után hazaengedték. A családjában mindenki roppant feszült volt a történtek miatt, Tamás szerint a nagyszüleit viselte meg legjobban az ügy.

Az úszóbajnok édesanyja nagyon várta már, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba, és biztos benne, hogy a történtek után fia sokkal óvatosabb lesz.

A vizsgálatok azóta lezárultak: Kenderesi 750 ezer forintos pénzbírságot kapott, a Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága pedig írásbeli megrovásban részesítette, és 6 hónapra megvonta tőle a szövetségi támogatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.