Pokolgépes merényletben többen meghaltak a szomáliai fővárosban

Forrás: Thinkstock -
Szomália halál merénylet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pokolgépes merényletben legkevesebb 61-en meghaltak és több mint 50-en megsebesültek szombaton a szomáliai főváros egyik forgalmas ellenőrző pontjánál. 

Legkevesebb 61-en meghaltak és több mint 50-en megsebesültek a szombaton elkövetett pokolgépes merényletben. Ezt az adatot az Aamin mentőszolgálat igazgatója közölte, akit több hírügynökség idézett. Hozzátette, hogy az áldozatok száma tovább nőhet.

Sokan meghaltak a merényletben - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock


Nem sokkal korábban ezeknek a veszteségszámoknak a töredékéről számolt be a rendőrség, illetve Omar Muhamoud mogadishui polgármester, aki azt mondta: a sérültek száma legalább 90, és többségük egyetemista.

A rendőrség közlése szerint autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel a merénylők. Eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett elkövetőként, de a Szomália jó részét az ellenőrzése alatt tartó al-Shabaab iszlamista milícia rendszeresen követ el hasonló támadásokat. Ilyen sok halálos áldozatot követelő merénylet azonban ritkán fordult elő Szomáliában, noha a háborús konfliktus 1991 óta tart az "Afrika szarván" elterülő országban - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.