A 24 éves lány még októberben került kórházba, mikor lábai megdagadtak. Története az egész országot megrázta, azonban hiába gyűlt össze a pénz az életmentő operációra, az egyetemista hétfőn meghalt. 

A 24 éves Wu Huayan Tongren városának egyik kórházában hunyt el hétfőn, de halálának pontos okát nem közölték. Az egyetemista 135 cm magas és 21.6 kilogramm volt októberben, mikor a kínai sajtó felfigyelt rá.

A lány teljesen ráállt a takarékos életmódra, hogy szellemi fogyatékos testvérét is elláthassa: mindössze 300 jüan állami támogatásból éltek.

Egy kormánylap cikke szerint Wu Huayan sosem reggelizett, és csak chilis rizst evett. A nő októberben került kórházba, mikor lábai megdagadtak. Az orvos szerint szívbillentyűje károsodott, így operációra szorul, ami átszámítva 8 millió forint lett volna.

A története az egész országot sokkolta, így elkezdtek számára pénzt gyűjteni az operációra, mire az összeg háromszorosát sikerült összegyűjteniük neki. Wu egészségügyi állapota azonban folyamatosan romlott, míg végül hétfő hajnalban elhunyt. - írja a Daily Mail.