Újabb részletek - Leégett krefeldi majomház: súlyos égési sérült állatokat találtak

Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach -
majomház krefeldi állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A krefeldi állatkert majomházát elpusztító újévi tűzben súlyosan megsérült gorillát le kellett lőnie egy rendőrnek az után, hogy az állatorvosok nem tudták elaltatni az állatot - közölte szerdán az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium.

A tárca által a tűzvészről szerdán közzétett hivatalos jelentés részletesen beszámolt azokról az eddig nyilvánosságra nem hozott döntésekről, amelyeket az illetékesek a tűzvész után hoztak. szerint a mentőalakulatok a leégett majomház romjai között két állatra - egy gorillára és egy nőstény orángutánra - bukkantak, amelyek nem vesztek oda a tűzben.

Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Az állatorvosok az orangutánt elaltatták, de a gorillát nem tudták elaltatni. A súlyos égési sérüléseket szenvedett hím gorilla esetében az altatószer nem hatott, ezért döntöttek úgy, hogy az állatot lelövik, hogy megszabadítsák fájdalmaitól. Egy magas rangú rendőrtiszt adott engedélyt arra, hogy egy rendőr lelője az állatot. "Az állatvédelmi törvény szerint a gorilla lelövése tisztjeink felelőssége volt" - közölte a tárca.

Ezeket a részleteket eddig csak az állatkert igazgatója ismerte, de ő nem hozta nyilvánosságra a tűzvészről január elsején tartott sajtótájékoztatóján. A krefeldi állatkertben szilveszterkor felcsapott lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orangutánok és két idősebb gorilla, valamint repülőkutyák és madarak is. Három nő ellen indult vizsgálat a tűzvész okozása miatt, az önként jelentkező nők kínai kívánságlámpásokat eregettek szilveszterkor, és vélhetőleg attól lobbant lángra a majomház.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.