Továbbra sem hajlandó fizetni a Viking cég a dunai hajótragédia károsultjainak

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Viking Sigyn Hableány Dunai hajóbaleset károsult
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Viking cég továbbra sem akar kártérítést fizetni a Hableány-tragédia károsultjainak.

Sem a Viking Sigyn tulajdonosa, sem a hajót biztosító társaság nem ismeri el a felelősségét a Hableány-katasztrófában – számolt be róla a Ripost.

Az áldozatokat és a Hableány tulajdonosát képviselő ügyvédek már hónapok óta próbálnak megegyezni a svájci hajózási céggel, de hiába: szeretnének peren kívül megegyezni, ám a Viking mégis bírósághoz fordulna és Londonba vinné az ügyet.

Utóbbi szinte lehetetlen, a károsultak és a tanúk ugyanis nem utazhatnak minden alkalommal a brit fővárosba.

Érthetetlen, hiszen a tragédia Magyarországon történt, az áldozatok magyarok és dél-koreaiak, a hajótársaság viszont Svájcban van bejegyezve. Amennyiben elfogadnám a londoni bíróság illetékességét, ezzel mindenkit magammal rántottam volna, amit semmiképp sem tehetek meg. Az lett volna ugyanis a jogi következmény, hogy valamennyi károsultnak és tanúnak Londonba kellene utaznia minden alkalommal, amikor szükség van rá az eljárásban. Ez lehetetlen, ezt sehogyan sem vállalhattam. Ráadásul ez jelentős többletköltséggel is járt volna, túl azon, hogy az égvilágon semmi nem indokolja. Így ezt a javaslatot elutasítottam. Mi továbbra is a megegyezés lehetőségét keressük, de ha mégis perre kényszerülünk, csak az érintett három ország jöhet szóba" - árulta el dr. Gulyás Krisztián ügyvéd.

A kép csak illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.