Többen rosszul lettek a Budapest-Edinburgh járaton, egy lányt pedig újra kellett éleszteni. Két magyar utas beszámolt a történtekről.

Nagy pánik tört ki a Budapest-Edinburgh járaton, amiről először egy skót férfi számolt be egy helyi magazinnak. Azt mondta, ez volt a pokol járata, mivel többen rosszul lettek és egy 17 éves lány újra kellett éleszteni. Több magyar is utazott a repülőn, ketten közülük nyilatkoztak a történtekről. Attila a kétségbeesett , zokogó stewardessre kapta fel a fejét.

Annyit láttam, hogy kétségbeesve rohangál a személyzet, lefektetnek valakit a székek közé, majd elkezdik újraéleszteni. Viszont a hatalmas turbulencia miatt mindenkinek vissza kellett ülnie a székébe, visszacsatolták a lányt is. Ekkor újabb ember lett rosszul, őt oxigénpalackra kötötték" - mondta a Blikknek Attila. 

A kép csak illusztrációForrás: StelaDi /Pixabay

Egy másik magyar utas pedig arról számolt be, hogy ő sem érezte jól magát felszállás után. A felszállás után másfél órával elkezdett fájni a fejem, rossz volt a közérzetem, hirtelen nagyon melegem lett. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a közelemben valaki elájult. Gondoltam, nagy lehet a baj, mert a légiutas-kísérők fel-alá szaladgáltak a széksorok közötti szűk folyosón egy mobil defibrillátorral és oxigénpalackokkal. A hangosbemondóban is kérték, hogy ha utazik orvos a gépen, az menjen segíteni a roszszul lett utas ellátásában" - mondta. 

Ezzel viszont még nem volt vége a rémálomnak. A pilóta valószínűleg a rosszul lévő utasok miatt döntött úgy, hogy a szokásos, körülbelül 20 percig tartó landolási műveletet meggyorsítja. A beszámolók  szerint ezért mindössze 5-10 perc alatt letette a gépet. A dolgát nehezítette a viharos, 100 kilométer/órás szél. Ezekben a percekben a járat utasai közül többen hitték azt, hogy ez lesz az utolsó útjuk. "Sosem volt még ilyen halálfélelmem, pedig már rengetegszer repültem. A pilóta többször nagy gázt adott és húzta fel-le a gépet, mindenki imádkozott, azt hittük, meghalunk, pokoli volt" - mondta Attila. Leszálláskor már mentő várta az utasokat. 

A lapnak nyilatkozott egy pilóta, aki elárulta, ha a fedélzetről elszökött volna az oxigén, minden utasnak rosszul kellett volna lennie. A géppel sem lehetett baj, hiszen azóta is repül.