Hosszan tartó, súlyos betegség után távozott az élők sorából Wichmann Tamás. A legendás sportoló családja körében hunyt el, fia elmondta, hogyan teltek apja utolsó napjai.

Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus, miután átvette a Magyar Sportújságírók Szövetségének és a Magyar Olimpiai Bizottság ÉletműdíjátForrás: MTI/Illyés Tibor

"Tartjuk egymásban a lelket. Sok gyerek van a családban, ők segítenek nekünk átvészelni ezt a nehéz időszakot. Ott voltunk vele végig, együtt virrasztottunk. Sajnos a legvégén már jelentős fájdalmai voltak, gyorsan romlott az állapota. Nagyon sokáig, minden erejével küzdött a gyógyulásért. Rengeteget szenvedett. Hálás vagyok az egészségügyi dolgozóknak, mindannyian kiváló munkát végeztek a kórházban, mindent megtettek az édesapámért. Ezúton is köszönöm nekik" - mondta a Blikknek Wichmann Barnabás, a legenda fia. Wichmann Tamás végig elegett tett minden meghívásnak. 

"Járkált jobbra-balra, nagyon sok helyre hívták. Ez fizikálisan nem tett jót neki, de mentálisan hatalmas segítség volt számára, hogy jobban elviselje a betegségét. Óriási öröm volt számára, hogy januárban életműdíjjal tüntették ki. Meghatódott, miután átvette az elismerést" - tette hozzá a fia.