Rio de Janeiro lopás szobor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy négyszáz kilogramm súlyú, két méter magas bronzszobrot loptak el ismeretlenek Rio de Janeiróban. Az alkotás a Brazília első elnökének, Marechal Deodorónak emléket állító emlékmű egyik alakja, amely politikus anyját ábrázolja.

Manuel Deodoro da Fonseca, vagyis Deodoro marsall 1889 és 1891 között kormányozta a dél-amerikai országot. A helyi sajtó a műemlékvédelmi hivatalra hivatkozva azt közölte, hogy a hatóságok hétfőn jelezték a lopást a rendőrségnek, a vizsgálat már megkezdődött.


Marconi Andrade, az SOS Patrimonio műemlékvédelmi szervezet alapítója szerint az emlékmű, amely Deodoro és felesége földi maradványait őrzi, rendszeresen válik tolvajok céltáblájává. Andrade szerint a szobrokat valószínűleg beolvasztják, majd eladják a bronzot.
A hivatal több mint 1370 műemlékért felel Rio de Janeiróban. Más objektumokról is tűnnek el időnként részek, például egy 1950-es évekből származó magasút több tonnás tartóelemei, vagy Drummond de Andrade költő Copacabanán álló szobrának szemüvege.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.