Így emlékezett vissza gyermekkorára Csukás István a 82. születésnapján

Csukás István gyász emlék gyermekkor születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
83 éves korában, váratlanul hunyt el Csukás István. Cikkünkben most egy régi interjúját idézzük fel, amelyben többek között felhőtlenül boldog gyermekkoráról vallott.

Mint arról beszámoltunk, 83 éves korában elhunyt Csukás István. A legendás író, költő közel két évvel ezelőtt, a 82. születésnapján adott interjút otthonban a Life.hu-nak, amelyben többek között mesélt gyermekkorunk halhatatlan meséiről, a Süsüről és A nagy ho-ho-horgászról, pályatársairól, és felidézte gyermekkorát is.

Azért volt boldog gyerekkorom, mert szerencsés helyre születtem, mégpedig egy kovácsműhely udvarán töltöttem gyermekkoromat. (...) 5-6 éves koromban az emberek között őgyelegtem, hallgatóztam és figyeltem, ahogy beszélgetnek, mert a kovácsműhely udvara egy kis kaszinó is volt. Nekem ez nagyon nagy élmény volt. Elmondhatom nyugodtan, most főleg így visszatekintve, hogy én még hallottam mesélő embereket, élő mesét."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.