1000 fölött a fertőzöttek száma Romániában: 45 év az átlagéletkoruk

Románia koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csaknem egy hónappal az első diagnosztizált eset után csütörtökön Romániában is meghaladta az ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma a legfrissebb, csütörtök kora délutáni adatok szerint.

Az előző napi 144-nél valamivel kevesebbel, 123-mal 1029-re nőtt csütörtökön a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, akik közül 29-et intenzív osztályon ápolnak, 94-et gyógyultnak nyilvánítottak, 17-en pedig meghaltak. Külföldön csütörtökig 11, Covid-19-ben szenvedő román állampolgár vesztette életét.

Romániában vasárnap halt meg az első koronavírusos beteg, azóta naponta 4-6 újabb áldozatot követelt a járvány.


A karanténrendelkezések megsértéséért vasárnap óta 550 otthoni elkülönítésben lévő embert helyeztek hatósági karanténba, 14 karanténban lévő embert pedig újabb 14 napos vesztegzár alá vontak. A rendőrök 118 ügyben indítottak bűnvádi eljárást, és csaknem 1900 esetben bírságoltak a járvány megfékezésére irányuló erőfeszítések meghiúsításáért.

1000 fölött a romániai fertőzöttek száma Forrás: Shutterstock


Romániában jelenleg 6100 embert tartanak hatósági karanténban, 110 ezret otthoni elkülönítésben.

A koronavírus-fertőzéssel regisztrált több mint ezer ember átlagéletkora 45 év. A stratégiai kommunikációs törzs közleménye szerint legtöbbjük (60 százalékuk) a 19-50 év közötti korosztályhoz tartozik.

Az igazolt fertőzöttek 3 százaléka kiskorú, 53 százalékuk felnőtt nő, 44 százalékuk felnőtt férfi.
Egy héttel korábban, amikor az igazolt fertőzések száma még alig haladta meg a háromszázat az egészségügyi miniszter azt állította, hogy a Covid-19-cel kezelt romániai páciensek 80 százalékát a járvány által sújtott országokból (főleg Olaszországból és Spanyolországból) hazatért vendégmunkások képezik - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.