Kirúgták a koronavírus-tagadó háziorvost

Forrás: Shutterstock -
kirúgás doktornő koronavírus háziorvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerződést bontanak és orvosetikai eljárást indítanak azellen a doktornő ellen, aki a napokban telefonon egy betegének azt mondta, Magyarországon nincs koronavírus.

Pár napja hívta fel az orvosi ügyeletet egy beteg, aki koronavírus-fertőzésre utaló jeleket vett észre magán. A hívását fogadó doktornő azonban megtagadta, hogy kimenjen a beteghez, de nem az újonnan bevezetett protokoll alapján, hanem mert állította, itthon nincs koronavírus.

Az eset Komádiban történt, az orvost kirúgták és orvosetikai eljárást is kezdeményeztek ellene.

Az üggyel kapcsolatban a haon.hu megkereste Tóth Ferenc polgármestert:

Kirúgták a koronavírus-tagadó háziorvost Forrás: Shutterstock

A protokoll alapján ahhoz, akinél koronavírus-fertőzés gyanúja áll fenn, nem érintkezhet se más betegekkel, se a háziorvossal - épp ezért nem mehet be a rendelőbe se. Ilyen esetben mentőt kell hívni hozzá, akik koronavírus-tesztet végeznek, ami alapján eldöntik, hogy hol és miként történik a beteg kezelése. Abban tehát, hogy a doktornő megtagadta a beteghez való kiszállást, nem lehet belekötni.

Olyat azonban nem lehet mondani, hogy nincs koronavírus Magyarországon, főleg a mostanihoz hasonló éles helyzetben nem! Emiatt bontunk szerződést a doktornővel – jelentette ki Tóth Ferenc, aki azt is elárulta, hogy az ominózus betegnél egy egyszerű megfázásról volt szó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.