Lelőttek egy rádiós újságírót a Fülöp-szigeteken. A bűncselekmény alig néhány órával az után történt, hogy megszüntette adásainak sugárzását az ország legnagyobb tévé- és rádiótársasága. -írja az Origo.

A rendőrség szerdán arról tájékoztatott, hogy Cornelio Pepino újságírót kedd este ölték meg a fővárostól, Manilától 634 kilométerre délre fekvő Dumaquete városban.
Pepino a feleségével együtt motoron hazafelé tartott, amikor két fegyveres tüzet nyitott rájuk. A 48 éves újságíró, aki egy helyi rádiónak dolgozott, több lőtt sebet kapott, és meghalt, mire kórházba szállították. A feleségének nem esett baja.

Meggyilkoltak egy újságírót a Fülöp-szigeteken (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Cornelio Pepinóval együtt már 16 újságírót gyilkoltak meg azóta, hogy 2016-ban hivatalba lépett Rodrigo Duterte elnök. A sajtószabadság helyzetét nyomon követő szervezetek
az újságírók számára a világ legveszélyesebb országai között tartják számon a Fülöp-szigeteket.

A rendőrség még vizsgálja, hogy a gyilkosság kapcsolatba hozható-e az újságíró tevékenységével, mindenesetre érdekes egybeesés, hogy a merénylet néhány órával az után történt, hogy megszüntette adásait az ország legnagyobb tévé- és rádiótársasága.