Szerdán eldől, lazítanak-e a Pest megyei kijárási korlátozáson

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Budapest lazítások koronavírus Pest megye kijárási korlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A járványgörbe egyre laposodik, és a fertőzések jellemzően intézményekhez kötődnek. De vajon mi lesz a fővárosban és Pest megyében érvényben lévő kijárási korlátozásokkal? Erről is szó volt az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Mint tudjuk, május 4. hétfővel vidéken a kijárási korlátozás helyére új védelmi intézkedések léptek. Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithattak, az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithattak, a szabadtéri strandok és állatkertek pedig látogathatóak. Bár a távolságtartás, és a maszk viselése az üzletekben és a tömegközlekedésen is kötelező, hétvégén rengetegen kihasználták a korlátozások feloldását, és vidékre utaztak, hogy közel 8 hét bezártság után végre élvezzék a jó időt.

Mivel Budapesten és Pest megyében van a legtöbb aktív fertőzött, a korlátozás itt érvényben maradt, azonban a fővárosi önkormányzat péntektől feloldotta a Margitsziget és a Hajógyári-sziget hétvégi járványügyi zárlatát.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján elmondták, hogy a kormány szerdán tárgyal a budapesti és Pest megyei kijárási korlátozások enyhítésének lehetőségéről, ami bizakodásra ad okot.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.