Kiderült, mikor nyitnak az óvodák és bölcsődék, és az is, marad-e a digitális oktatás a tanév végéig. 

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár bejelentette, hogyan változik az oktatás és nyitnak-e a bölcsődék valamint az óvodák a járványveszély csökkenése után. 

Marad az online oktatásForrás: Shutterstock

"Az óvodák és bölcsődék a megyékben május 25-étől, a fővárosban június másdikától visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolások nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket. A nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétra állhat le" - mondta Maruzsa István. Hozzátette, erre azért van szükség, mert sok szülő szabadsága elfogyott. 

A tapasztalatok szerint a tantermen kívüli digitális munkarend jól működik, ezért a tanév végéig, június tizenötödikéig érvényben marad, a tanév hossza sem változik" - mondta. Junius 2-től engedélyezik azonban az iskolákban a tanárok és diákok oktatási célú találkozását, a kiscsoportos konzultációkat és egyéni felkészítéseket, ha ennek célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, vagy a lemaradó tanulók felzárkóztatása. Június 2-től valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyerekek felügyeletét.

Napközis táborok is szervezhetőek a járványügyi szabályok betartása mellett.