Terry Black lányának nem kell többé félnie a rendőrségi körözéstől

Forrás: TV2 -
Terry Black körözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Véget ér a nemzetközi körözés Terry Black 15 éves lánya ügyében. A német gyámhatósági eljárás felfüggesztésének viszont nagy ára van: mindez egymillió forintba fog kerülni Árvai Mónikának.

Ahogy írtuk, Terry Black lánya három hete hazaszökött Németországból, ám a koronavírus miatt elrendelt határzáraknak "köszönhetően" korábban itthon ragadt gyámja, Árvai Mónika számíthatott arra, hogy eljárást indít ellenük a német gyámhatóság - írja a Blikk.

Árvai Mónika mindent megtesz a 15 éves Fannyért. Forrás: TV2

Fanny túl van a kéthetes karanténon és a szökés okozta stresszen.

Tájékoztattam a német hatóságot, hogy a kislány pécsi bejelentett lakhellyel és már iskolalátogatási igazolással is rendelkezik, hivatalos nevelője lettem, így nincs okuk minket felelősségre vonni"

Terry Black jó barátja azonban nem egészen olyan választ kapott a hatóságoktól, mint amire számított. Felfüggesztik az eljárást, ám körülbelül egymillió forintot kellene befizetniük.

„Már nem kell félnünk körözéstől vagy büntetőeljárástól, de be kell fizetnem a háromezer eurós eljárási költséget. Ennyi a nyugalmunk ára azok után, hogy nyolc hónap alatt egyetlen fillérrel vagy lakhatási lehetőséggel sem segítették a gyerekeket"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.