Véget ér a nemzetközi körözés Terry Black 15 éves lánya ügyében. A német gyámhatósági eljárás felfüggesztésének viszont nagy ára van: mindez egymillió forintba fog kerülni Árvai Mónikának.

Ahogy írtuk, Terry Black lánya három hete hazaszökött Németországból, ám a koronavírus miatt elrendelt határzáraknak "köszönhetően" korábban itthon ragadt gyámja, Árvai Mónika számíthatott arra, hogy eljárást indít ellenük a német gyámhatóság - írja a Blikk.

Árvai Mónika mindent megtesz a 15 éves Fannyért.Forrás: TV2

 Fanny túl van a kéthetes karanténon és a szökés okozta stresszen. Többször keresett minket a német rendőrség telefonon és szinte naponta írt e-mailt Fannynak a német kirendelt gyám, hogy menjen vissza az iskola miatt, de a kislány nem akart intézetbe kerülni, ezért hazajött. Velem akar élni, amit írásba adott a kinti gyámhivatalnak is - kezdte mesélni az asszony-Tájékoztattam a német hatóságot, hogy a kislány pécsi bejelentett lakhellyel és már iskolalátogatási igazolással is rendelkezik, hivatalos nevelője lettem, így nincs okuk minket felelősségre vonni"

Terry Black jó barátja azonban nem egészen olyan választ kapott a hatóságoktól, mint amire számított.  Felfüggesztik az eljárást, ám körülbelül egymillió forintot kellene befizetniük. 

„Már nem kell félnünk körözéstől vagy büntetőeljárástól, de be kell fizetnem a háromezer eurós eljárási költséget. Ennyi a nyugalmunk ára azok után, hogy nyolc hónap alatt egyetlen fillérrel vagy lakhatási lehetőséggel sem segítették a gyerekeket"