Kiakadt a Star Wars sztárja: "B*sszátok meg rasszista fehérek"

Forrás: AFP -
gyilkosság Star Wars John Boyega Minneapolis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Star Wars egyik főszereplője, John Boyega nagyon keményen fejtette ki véleményét a rasszistákról a George Floyd-ügy kapcsán.

George Floyd megfulladt miután egy minneapolisi rendőr a nyakán térdelt. A férfit termékhamisítás miatt tartóztattak le, és hiába könyörgött többször is a rendőrnek, és hiába mondta, hogy nem kap levegőt. Az ügy hatalmas vihart kavart nem csak Amerikában. A Star Wars egyik főszereplője, John Boyega Twitteren mondta el a véleményét az esetről. Leírta, hogy a gyilkosokat sokkal komolyabban kellene büntetni. Később azonban már sokkal dühösebb hangnemre váltott Instagram-oldalán. "B*sszátok meg rasszista fehérek" - mondta a többi között. Hozzátette, ő ugyan nem az Egyesült Államokban él, de fekete, és gyerekkora óta szenved el rasszista támadásokat.

John Boyega úgy érzi, az ilyen esetekben a gyilkosok nem kapnak elegendő büntetést Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.