Áramütés miatt halt meg egy egyéves csecsemő, az édesapját vádolják

Forrás: Pixabay.com -
áramütés csecsemő tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szörnyű tragédia történt Nyíregyházán: meghalt egy egyéves csecsemő, mert áramütés érte. Mint kiderült, az apja maga vezette be az áramot a lakásba, és nem a megfelelő módon szigetelte le a vezetékeket. A férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

A kilenc gyermekes család 2017-ben szívességi lakáshasználóként költözött a nyíregyházi kertes ingatlanba, ahol nem volt áram.

A 38 éves apa ezt megelégelte, és úgy döntött, maga vezeti be a házba a szomszédos telekről. A drótokat nem megfelelő szigetelő szalaggal borította be - műanyag csomagolásra használatos szalagot alkalmazott helyette.

Képünk illusztráció Forrás: Twitter

A vezetékeket a lakásban a földön futatta végig, így történt, hogy az egyéves gyerek hozzáért, és megrázta az áram. Hiába kapott gyors, szakszerű ellátást, nem lehetett megmenteni az életét – írja az ügyészség.hu.

Az apát gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a főügyészség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.