Nem sok jót hozott a május vége, június eleje, már ami az időjárást illeti. Most azonban az előrejelzések igazi jó időt "jósolnak" a hétvégére. 

Péntek
Erősen felhős időre számíthatunk többfelé csapadékkal. Eleinte főleg az északi tájakon alakulnak ki záporok, majd délutántól egyre több helyen lesz zápor, zivatar, néhol tartósabb eső. Estig a délnyugati, estétől az északnyugati szél erősödik meg. Zivatarok környezetében viharos kifutószélre készülhetünk! ÉNy-on már csak 17-20, máshol még 21-26°C valószínű.

Szombat
Hajnalban párás lesz a levegő, napközben viszont már ragyogó napsütés várható. Kicsi az esély futó záporra. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad. Kellemes nyári napunk lesz 25 fok körüli csúcsértékkel.

Vasárnap
A sok napsütés mellett magasra törnek a gomolyfelhők, és elszórtan zápor, zivatar is előfordul. Élénk lesz a délnyugati szél. 24 és 29 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Hétfő és kedd
Gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és mindkét nap elszórtan van kilátás záporra, zivatarra. Általában 23 és 24 fok körüli értékeket mérhetünk - olvasható a Köpönyegen