Kegyetlen módon mérgezte meg a kutyáját egy borsodi férfi

forrás: Shutterstock -
kutya megmérgezés fagyálló Borsod-Abaúj Zemplén megye állatkínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy 39 éves férfival szemben, aki az állat ételébe és ivóvizébe fagyálló folyadékot keverve akart megszabadulni a kutyájától.

Egy Tiszaújváros melletti kisvárosban élő férfi a lakásának udvarán tartotta a kutyáját, ami a bűncselekményt megelőzően megharapta a vádlott élettársának a nagyanyját. Emiatt a férfi úgy döntött, hogy elpusztítja az állatot, ezért 2019. december 27-én a kutya ételébe és ivóvizébe fagyálló folyadékot öntött.

A kutya a fagyálló folyadéktól nem pusztult el azonnal, azonban a mérgezés okozta súlyos máj- és idegrendszeri elváltozásoktól különös szenvedést élt át egészen másnap kora délutánig, amikor a rendőri intézkedés során értesített ügyeletes hatósági állatorvos injekcióval elaltatta - írja az ügyészség.hu

forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.