Úgy tűnik, végre hétvégén is élvezhetjük a nyári időt. 

 

Péntek  

A többórás napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és eleinte a Dunántúlon, majd egy rövidebb szünet után az északi, északkeleti tájakon alakul ki zápor, zivatar. Este északkeleten heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesőkkel. A délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 25 és 30 fok közötti igazi nyári meleg lesz.

 

Szombat  

Sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Frissítő zivatar, vagy zápor csak estétől elszórtan alakul ki. 27 és 32 fok közötti kánikula várható. A déli, délkeleti szél élénk lesz.

Strandidő jöhet a hétvégénForrás: Getty Images

 

Vasárnap  

Marad a sok napsütés, de gyakrabban növekszik meg a gomolyfelhőzet. Elszórtan zápor, zivatar előfordulhat, ismét nagyobb eséllyel délutántól, estétől. 30-31°C körüli hőség valószínű.

 

Hétfő  

Egy gyenge hidegfront okoz átmeneti felhősödést, északon záporokat, zivatarokat és szélerősödést. Csak néhány fokkal eshet vissza a hőmérséklet.

Kedd

Változóan felhős, kellemes nyári nap ígérkezik, egy-egy záporral. Mérséklődik a szél. A hőmérséklet 27 fok körül alakul.